Birchyoga.dk

Om Birch Yoga

yoga

Jeg er uddannet yogalærer. Derudover har jeg en baggrund som bioanalytiker og sygeplejerske.  Igennem mange års arbejde i et tiltagende presset sygeplejeliv i skiftende vagter, sagde min krop og sind fra og jeg blev syg med stress. Det var her jeg for alvor mærkede, hvad yoga kan. Teknikkerne fra yoga og meditation hjalp mig helt utroligt meget. Yoga fik efterfølgende en stor plads i mit liv og med tiden fik jeg lyst til fordybe mig yderligere i yogaen. Jeg gik derfor i gang med min første yogauddannelse (Mediyoga). Egentligt ikke med et mål om at undervise i starten, men med tiden voksede lysten til at lære fra mig og jeg startede langsomt op med få hold. Efterfølgende er flere yogauddannelser og mere undervisning kommet til.

Jeg underviser ofte mennesker med stress og nyder at se effekten af den rolige yogaform hos deltagerne. Jeg brænder for sammensmeltningen af mindfulness og yoga, hvor sansningen giver mulighed for virkelig at tilpasse og bruge yogaen, der hvor den enkelte har brug for det. Jeg underviser alle aldersgrupper (med undtagelse af børn) med udgangspunkt i, at alle kan lave yoga, så længe yogaen tilpasses den enkeltes unikke krop.

Jeg underviser ugentlige yogahold og forløb både i privat yogastudie og hos firmaer. Derudover underviser jeg hos Stresslæge.dk, både på uddannelse og til tider også i forbindelse med stressforløb.

Rejsen er ikke slut og bliver det forhåbentligt aldrig. Jeg deltager jævnligt i videreuddannelser, kurser og workshops, da jeg har en naturlig nysgerrighed og lyst til at fordybe mig yderligere i krop og sind.

Krop og sind

Jeg har igennem min rejse i yoga og meditation fundet inspirationen og lysten til at vise og lære andre, hvilken effekt yoga kan have, når yogaen udføres uden stræben og mål, men i stedet med en opmærksomhed på vores unikke kroppe.

I mange år levede jeg i mit hoved uden den store forbindelse til min krop andet end modstand og frustration over, når kroppen sagde fra (eks. ved smerter). Når kroppen ikke præsterede det, som jeg bad den om eller når kroppen ikke så ud, som jeg ønskede. 

Igennem yogaen mærkede jeg efterhånden en mere kærlig forbindelse til min krop.  Jeg mærkede også en naturlig lyst til at drage omsorg og værne om min krop og ikke mindst mit sind.

Relevante uddannelser og kurser

Mediyoga instruktøruddannelsen v. Pär Krutzén

Hatha yoga lærer uddannelsen v. Esther Ekhart

Yin yoga lærer uddannelsen v. Jose De Groot

MBSR kursus v. Lone Fjorback

Naturterapi v. Vinatur

Åndedrættet som basis for krop og sind  v. Lotte Paarup

Breathwork v. Véronique Gauthier

Kurser v. Simon Krohn i bl.a. meditation og yogateknik (yoga og kroppen)

Diverse workshop med bl.a.:  Simon Krohn, Esther ekhart, Magnus Ringberg, Julie Martin, Sabine Glas m.fl.